DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Iskolánk

A Budapest Német Iskola 1990-ben jött létre, mely ma egy általános iskolai részből és a Thomas Mann Gimnáziumból áll. Mintegy 50 tanár oktatja az iskola közel 570  tanulóját, akik a 12. osztály végén német vagy német és magyar érettségit tehetnek. A német ágon tanulók az érettségi bizonyítványon kívül a 9. osztály befejezésével választhatják még a „Hauptschule” vagy pedig 10. osztály után a „Realschule” végbizonyítványát.

Iskolánk a több mint 140 intézményt számláló, külföldön működő német iskolák hálózatának tagja, és ennek keretében a két kultúrát integráló közös német-magyar iskolaként, úgynevezett „Begegnungsschuleként” működik. Mint ilyen, a Budapesti Német Iskolában német és magyar gyerekek, valamint szüleik találkoznak egymással. Ezen háttérrel fontosnak tartjuk a két ország társadalmának, kultúrájának és nyelvének kölcsönös megismertetését, valamint szeretnénk hozzájárulni a német nyelv külföldi népszerűsítéséhez.

Az iskola fenntartója az 1992-ben létrehozott Budapesti Német Iskola Alapítvány. Az Alapítvány alapítói a Német Szövetségi Köztársaság, Magyarország, Baden-Württemberg tartomány és a magyar főváros, Budapest. Valamennyi alapító személyes munkájával és anyagi hozzájárulásával is részt vesz az iskola támogatásában.

Iskolánkban az oktatás alapvetően német nyelven a német tantervhez igazodva folyik. Azok a tanulók, akik a német érettségi mellett leteszik a magyart is, az erre történő készülés során a magyar irodalmat, a magyar történelmet, valamint a biológiát és a kémiát anyanyelvükön tanulják. A német tanulók a magyar nyelvvel és kultúrával a magyar mint második nyelv órákon találkoznak.

Nagy örömmel töltene el bennünket, ha úgy döntene, hogy gyermekét iskolánk gondjaira bízza, vagy mint támogató hozzájárulna a DSB pozitív fejlődéséhez. Kérdésével forduljon mindenkor bizalommal az iskola vezetőségéhez.