DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
A 2002-ben érettségizettek találkozója Gárdonyban

2012. június 2.

A 2002. évben érettségizettek osztálytalálkozóját 2012. június 01-jétől 03-áig tartották meg a Budapesti Német Iskola gárdonyi üdülőjében.

A gárdonyi látogatás alkalmával Peter Stübler, igazgatóhelyettesnek alkalma volt arra, hogy a DSB egykori diákjaival a 10 évvel ezelőtti időkről beszélgessen és megkérdezze tőlük, hogy milyen érzésekkel és benyomással tekintenek vissza a 2002-ben érettségizett diákok a Német Iskolára.

A beszélgetések során ismételten dicsérték az idegen nyelvi képzés magas színvonalát, amelyből főként a magyar diákok profitálnak szakmai életük során. Számukra a német nyelv magabiztos és természetes használata olyan vitathatatlan előnyt jelent, amely a munkaerő piacon lényegesen nagyobb rugalmasságot biztosít. Különösen a német anyanyelvű tanárokkal való kapcsolatukat tartottak az egykori diákok nagy nyereségnek. Azt is hangsúlyozták azonban, hogy az angol, francia és spanyol nyelvoktatás színvonala is nagyon jó.

Gerő Orsi, aki jelenleg az egyik nagy budapesti hotel értékesítési vezetőjeként dolgozik, ezenkívül kiemelte azt, hogy különösen azért érezte magát jól a Német Iskolában, mivel a tisztelet és a tolerancia az iskolai mindennapokban teljesen magától értetődő dolgok voltak.

Molnár Melinda, aki Köln-ben biológiai tanulmányokat folytatott, és most ismét Magyarországon él, azt ecsetelte, hogy a Német Iskola olyan életre felkészítő iskola, amely törődik azzal, hogy a diákjai valóban tanuljanak, tudásukat használják, és saját véleményt alkossanak. Péli Saroltával és Papp Zsuzsannával együtt úgy vélte: "az embernek legyen mersze, véleményt mondani.”

Fessler Claudia számára a Német Iskola „nyitottságot, nemzetköziséget és többnyelvűséget” jelent. Bernáth Gábor, aki egy svájci szoftverfejlesztő cég budapesti irodájában dolgozik, a fentieket azzal egészítette ki, hogy megtanulta a „dolgokat megérteni, ahelyett, hogy egyszerűen csak tényeket tanult volna be.” Részére a Német Iskola ezenkívül

Dr. Szabó Nóra és Dr. Kásler András, akik mindketten ügyvédként tevékenykednek manapság, végül röviden így foglalták össze emlékeiket: „Szép időszak volt, csodás szünetekkel, és tanulás élvezettel.”

A Budapesti Német Iskola nagyon örült annak, hogy egykori diákjaink 10 éves érettségi találkozójukat iskolai üdülőnkben szervezték meg, és minden egykori diákjának ez úton kíván minden jót a jövőjükhöz.