DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
A Budapesti Német Iskola Napközije

Napközivezető:

Dressel Erika

Tel.: 0036-1-391 91 05

E-Mail: nachmittagsbetreuung@deutscheschule.hu

 

Team:

Burgermeister, Adam aburgermeister@deutscheschule.hu
Ézsiás, Andrea aezsias@deutscheschule.hu
Juhász Béláné, Katalin      bjuhasz@deutscheschule.hu
Pieroth, Manuel mpieroth@deutscheschule.hu
Schnoor, Mareike mschnoor@deutscheschule.hu
Töreky, Katalin ktoreky@deutscheschule.hu
Ujvári, Andrea aujvari@deutscheschule.hu
Varga, Tímea tvarga@deutscheschule.hu
Verestóy, Emőke everestoy@deutscheschule.hu
Zichermann, Zita zzicherman@deutscheschule.hu

 

Napközi jelentkezési lap 2017/18

 

Mi is az a napközi?

A napközi lehetővé teszi, hogy a szülők gyermekeiket 17.00 óráig pedagógusi felügyelet alatt tudják. Biztosítja, hogy a gyerekek sok szabadidőt töltsenek iskolatársaikkal, és játszva értékes szociális tapasztalatokat szerezzenek.

Célunk egy olyan kiegyensúlyozott kínálat, mely lefedi a felügyeletet, a házi feladat megírását és a sport-, zenei  és kreatív szabadidős tevékenységeket is.

Kínálatunk és céljaink

A szociális kompetencia ill. a felelősségérzet kialakítása és támogatása

Egy sok gyermekből álló csoportnak szabályokra van szüksége, és az együttlét magas szintű szociális kompetenciát követel meg mind a gyermekektől, mind pedig a tanítóktól. A fő cél mindannyiunk számára a tiszteletteljes bánásmód kialakítása és támogatása. Fontosnak tartjuk a jó hangnemet, a konfliktuskezelő képességet, az önállóságot, az asztalnál való rendes viselkedést és a kornak megfelelő magatartást. A gyerekek saját maguk alakítják ki a napköziben való ottlétüket, igénybe vehetik kínálatunkat, vagy a barátaikkal együtt kereshetnek játékokat maguknak.

Szeretnénk felhívni a gyermekek figyelmét a környezetük tisztántartására és óvására.

Házifeladat-készítés

A tanulók ellátásával és felügyeletével pedagógus munkatársak foglalkoznak. Ők támogatják a gyerekeket az önálló házi feladat írásában. Ez azonban nem korrepetálás, a gyerekek munkái nem lesznek a teljességig ellenőrizve.

A napközis gyerekek az aznapi házi feladatokat az osztályban írják. A házi feladat elkészítésének ideje alatt minden gyerek az osztályban marad. Ha korábban végeztek a feladatukkal, további javaslatokért a tanárukhoz fordulhatnak. Minden osztályban egy napközis tanár van jelen, aki felügyeli és segíti a gyerekeket.


A koncentráció eme fontos fázisában a csoport zavarása és a félbeszakítások elkerülése érdekében, a házi feladat elkészítésének ideje alatt gyermekük hazavitele nem lehetséges.

A jó közös munkát a szülők és a tanárok közötti folyamatos kommunikáció teszi lehetővé.


Tanórán kívüli tanulóhelyek és témaorientált foglalkozások

Minden hónap egy péntekén extra programokat kínálunk napköziseink számára, mint például fazekas műhely látogatása, főzőkurzus, múzeumlátogatás, kirándulások és különböző barkácstevékenységek.

Az előző tanévben a barkácsszakköreink alkalmával figyelembe vettük az aktuális ünnepnapokat és az adott alkalomnak megfelelő doolgokat készítettünk a gyerekekkel.

Az adventi időszakban három különböző rendezvényt tartottunk, melyek keretén belűl a gyerekek különböző karácsonyi dekorációt barkácsolhattak:adventi naptárt, számos dekorációt és ajándékokat.

A karácsonyi előkészületek része volt a Magyarországon is ismert és kedvelt „cipősdoboz-akció“. A szülők és a gyerekek új és régi ajándékokat, játékokat, könyveket, édességet, tartós élelmiszert ajándékozhattak, melyeket egy szépen becsomagolt cipősdobozban rászoruló gyerekeknek adományoztunk.

Tavaly a legnagyobb népszerűségnek a főzőkurzus örvendett, ami rögtön háromszor is megrendezésre került: lányok és fiúk is egyaránt boldogan vagdostak, kevertek, fűszereztek, sütöttek és főztek.

A különböző extra programok hagyományát szeretnénk folytatni és fent említett ajánlatok mellett olyan további érdekes programokat szeretnénk kínálni, mint például állatkert-,múzeum-, és tropikáriumlátogatás.

 

Gyermekbarát berendezés

A napközi szép termeiben játszathank a gyerekek a csocsóval, olvashatnak pihenősarokban, legózhatnak, a barkácsszobában festhetnek, barkácsolhatnak, rajzolhatnak vagy gyurmázhatnak kedvük szerint.

Nagyobb mozgásigényű gyerekeknek különböző labdajátékokat kínálunk, felügyelet alatt játszatnak a sportpályán, az iskolaudvaron négy pinpong asztal és mászókák állnak rendelkezésükre, valamint lehetőségük van tollaslabdázni, ugrókötelezni, hullahoppozni és labdázni.

Szeretettel üdvözlünk a napköziben!