DAS
Deutsche Schule Budapest
1121 Budapest, Cinege út 8/C.
Tel.: +36-1-39191-00
Fax: +36-1-39191-10
sekretariat@deutscheschule.hu
 
Két ország - Egy iskola
- Európa közepén

 

Frau Nitsch Article pic

Kedves Kollégák, Szülők, Diákok, a DSB iskolai közösségének Tagjai!

Új iskolaigazgatóként szeretnék röviden bemutatkozni Önöknek. Wagner gyönyörű városában, Bayreuthban  születtem 52 évvel ezelőtt, és 1983-ban ott tettem le az érettségi vizsgát is. Francia-angol szakon Regensburgban és Freiburgban szereztem meg a diplomámat, tanulmányaimat egy-egy év franciaországi és angliai tartózkodással kiegészítve.

Az utóbbi 25 évben Münchenben dolgoztam, ahol a férjemmel és az időközben önállóvá vált fiammal éltem. Két szakomat, az angolt és a franciát mindig nagy odaadással tanítottam, számos tanulmányi kirándulást és diákcsere-programot szerveztem, hogy a tanulók megismerhessék azon országok kultúráját, amelyek nyelvét tanulják. A nyelvtanítás mellett másik szenvedélyem az általam vezetett angol nyelvű színjátszó kör volt. Évekig a francia munkaközösség szakvezetője is voltam, mindaddig, amíg a 2009/10-es tanévben az igazgatóságban való munkára fel nem kértek. Szakmai előmenetelem következő állomása az igazgatóhelyettesi funkció ellátása volt: 2015-től a közvetlenül a Starnberger See partján fekvő Tutzing városka gimnáziumában töltöttem be ezt a munkakört.

A 2017/18-as tanévtől pedig nagy örömmel veszem át a Budapesti Német Iskola igazgatói feladatait. Külföldi német iskola igazgatójaként dolgozni teljesen új kihívásokkal való szembenézést és óriási felelősségvállalást jelent számomra. Azt a tényt, hogy az iskola német-magyar interkulturális intézményként definiálja önmagát, ahol a német és a magyar gyerekek együtt tanulhatnak, nagyon vonzónak tartom. Minden diákunk tudásszomjának, tanulási igényének megfelelni – ez lesz a közös perspektívánk. Természetesen az iskola pedagógiai fejlesztését is szívemen fogom viselni. A teljes tanári kollégiummal együttműködve szeretném az elmúlt évek eredményes munkáját folytatni, és az iskola fejlesztését az egész iskolai közösség javára előmozdítani.

Az iskola vezetése és az alapítványi tanács részéről szívélyes fogadtatásban volt részem. Az idei tanév alapos és kompetens előkészítéséért ezúttal szeretnék köszönetet mondani az iskola vezetésének és tapasztalt kollégáinak. Bízom benne, hogy közösen képesek leszünk az iskolai hétköznapok nehézségeit legyőzni, és a tanárok, a diákok, a szülők és az alapítványi tanács konstruktív munkája elősegíti majd a DSB további pozitív fejlődését.

Mindannyiunknak kívánok szép, eredményes tanévet!

Judith Nitsch

 


 

 

 

 


 

Kik vagyunk mi?

A Budapesti Német Iskola a német és a magyar kultúra találkozásának iskolája, ahol a magyar tanulók a német és a magyar érettségi bizonyítványt egyaránt megszerezhetik, a német tanulók pedig a németországi „Real-, ill. Hauptschulabschluss” képesítéshez is juthatnak. A vizsgákhoz vezető út során arra törekszünk, hogy a hozzánk járó gyerekek és fiatalok megismerjék és értsék a német és magyar kultúrát, hogy toleráns, a világra nyitott és felelősségteljes felnőttekké neveljük őket, akik megtalálják helyüket az egyesülő Európában.

Egy iskola Európa közepén - két ország arculatával


Nyelvtanulás - A sokszínűség megélése

A külföldi német iskolák hálózatában

Út a német és magyar egyetemekre


2018. június 27.
10.00 óra

2018. június 1.

2017. november 25.

a mobiltelefonok és a hasonló funkciójú elektronikus eszközök használatáról

Információk és tervek